Els dialectes catalans i el desenvolupament de la dialectologia a Catalunya durant el segle XIX / Maria Pilar Perea
Perea, Maria Pilar (Universitat de Barcelona)
Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (12è : 2000 : París)

Resum: Aquest estudi és una síntesi de la tasca dialectològica que es començà a perfilar al segle XIX a Alemanya i a França, dos països molt propers per tradició filològica a Catalunya. Amb aquests referents, l'autora pretén fer un succint recorregut pels diversos treballs, desenvolupats durant quest període, que fixen el seu interès en el dialectes catalans. A més d'agrupar les diferents aportacions per àmbits d'estudi, es prenen també en consideració algunes de les reflexions que sorgeixen a l'entorn de la llengua i dels dialectes. L'estudi s'organitza mitjançant la divisió en els següents apartats: 'La dialectologia a Catalunya durant el segle XIX', 'L'estudi dels dialectes i la cultura popular' i 'Conclusions'.
Nota: Inclou una nota bibliogràfica (p. 431-433)
Nota: Text llegit al Dotzè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes
Document: Estudi
Matèria: Dialectologia ; Dialectes geogràfics ; Català ; Francès ; Alemany ; 1800-1900 ; 1800C
Wenker, Georg ; Winteler, Jost ; Rousselot, Jean Pierre ; Gilliéron, Jules ; Paris, Gaston ; Milà i Fontanals, Manuel ; Balari i Jovany, Josep ; Aguiló, Marià ; Alart, Julià-Bernat ; Forteza, Tomàs ; Rubió i Lluch, Antoni ; Alcover, Antoni M. (1862-1932) ; Gomis i Mestre, Cels ; Nebot i Pérez, Josep ; Bosch de la Trinxeria, Carles ; Carreras Candi, Francesc ; Condó i Sambeat, Josep ; Massó i Torrents, Jaume ; Arabia, Ramon
Publicat a: Actes del Dotzè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes. Volum III, Barcelona : Abadia de Montserrat, 2003 (vol. III, p. 414-433)

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2011-11-09, darrera modificació el 2016-11-23   Favorit i Compartir