Presentació. D'orígens (o no) / Montserrat Bacardí i Pilar Godayol
Bacardí, Montserrat
Godayol i Nogué, M. Pilar

Abstract: Les autores fan un breu referència als orígens de la teoria de la traducció i a les idees principals de Jacques Derrida i Gayarti C. Spivak respecte la impossibilitat de la traducció. Més endavant comenten quins han estat els objectius del llibre ("valorar les aportacions dels professionals i teòrics de la traducció, les editorials i les institucions en les darreres dècades del segle XX, fins al tombant del XXI, per a la consolidació de la teoria i la pràctica de la traducció als Països Catalans") i, finalment, presenten els articles que conformen aquesta miscel·lània.
Note: Inclou una nota bibliogràfica (p. 17-18)
Document: Comentari
Subject: Estudi ; Traducció ; Teoria de la traducció ; Literatura catalana
Derrida, Jacques ; Spivak, Gayarti C. ; Desclot, Miquel (1952-) ; Farrés, Ramon ; Gallén, Enric ; García de Toro, Cristina ; Llanas, Manuel ; Marco Borillo, Josep ; Parcerisas, Francesc ; Pessarrodona, Marta ; Sala-Sanahuja, Joaquim ; Santamaria, Laura ; Sierra Labrado, Xavier ; Škrabec, Simona ; Torrents, Ricard ; Udina, Dolors
Published in: Una impossibilitat possible. Trenta anys de traducció als Països Catalans (1975-2005), Vilanova i la Geltrú : El Cep i la Nansa, 2009 (p. 9-18)

The record appears in these collections:
Document type > Commentaries

 Record created 2011-04-13, last modified 2016-11-23   Favorit i Compartir