Alimentació i gastronomia al diccionari normatiu / Mercè Lorente Casafont, Joan-Maria Romaní i Olivé
Lorente Casafont, Mercè (Universitat Pompeu Fabra)
Romaní, Joan M. (Societat Catalana de Terminologia)

Data: 2019
Resum: Del resum: "El menjar és un referent ben present en els diccionaris. Tanmateix, el tractament lexicogràfic que se'n fa no és sempre homogeni. La raó cal cercar-la en el caràcter difús i cultural d'aquest lèxic. D'una banda, no és clara la distinció entre lèxic especialitzat i lèxic quotidià; de l'altra, la càrrega cultural d'aquests mots du els lexicògrafs a introduir-hi valoracions. En aquest treball fem una primera revisió dels articles referits al menjar del 'Diccionari de la llengua catalana' (2007), per tal d'identificar els punts conflictius del tractament lexicogràfic d'aquesta mena mots.
Nota: Conté bibliografia (p. 15-16)
Document: Estudi
Matèria: Diccionari ; Lexicografia ; Terminologia ; Gastronomia
Obres: Diccionari de la llengua catalana . Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2007
Publicat a: Terminàlia, Núm. 19 (Juny 2019), p. 7-16 (Articles)




El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2020-11-20, darrera modificació el 2020-11-20



   Favorit i Compartir