Alimentació i gastronomia al diccionari normatiu / Mercè Lorente Casafont, Joan-Maria Romaní i Olivé
Lorente Casafont, Mercè (Universitat Pompeu Fabra)
Romaní, Joan M. (Societat Catalana de Terminologia)

Fecha: 2019
Resumen: Del resum: "El menjar és un referent ben present en els diccionaris. Tanmateix, el tractament lexicogràfic que se'n fa no és sempre homogeni. La raó cal cercar-la en el caràcter difús i cultural d'aquest lèxic. D'una banda, no és clara la distinció entre lèxic especialitzat i lèxic quotidià; de l'altra, la càrrega cultural d'aquests mots du els lexicògrafs a introduir-hi valoracions. En aquest treball fem una primera revisió dels articles referits al menjar del 'Diccionari de la llengua catalana' (2007), per tal d'identificar els punts conflictius del tractament lexicogràfic d'aquesta mena mots.
Nota: Conté bibliografia (p. 15-16)
Documento: Estudi
Materia: Diccionari ; Lexicografia ; Terminologia ; Gastronomia
Obras: Diccionari de la llengua catalana . Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2007
Publicado en: Terminàlia, Núm. 19 (Juny 2019), p. 7-16 (Articles)




El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2020-11-20, última modificación el 2020-11-20



   Favorit i Compartir