Alimentació i gastronomia al diccionari normatiu / Mercè Lorente Casafont, Joan-Maria Romaní i Olivé
Lorente Casafont, Mercè (Universitat Pompeu Fabra)
Romaní, Joan M. (Societat Catalana de Terminologia)

Date: 2019
Abstract: Del resum: "El menjar és un referent ben present en els diccionaris. Tanmateix, el tractament lexicogràfic que se'n fa no és sempre homogeni. La raó cal cercar-la en el caràcter difús i cultural d'aquest lèxic. D'una banda, no és clara la distinció entre lèxic especialitzat i lèxic quotidià; de l'altra, la càrrega cultural d'aquests mots du els lexicògrafs a introduir-hi valoracions. En aquest treball fem una primera revisió dels articles referits al menjar del 'Diccionari de la llengua catalana' (2007), per tal d'identificar els punts conflictius del tractament lexicogràfic d'aquesta mena mots.
Note: Conté bibliografia (p. 15-16)
Document: Estudi
Subject: Diccionari ; Lexicografia ; Terminologia ; Gastronomia
Works: Diccionari de la llengua catalana . Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2007
Published in: Terminàlia, Núm. 19 (Juny 2019), p. 7-16 (Articles)




The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2020-11-20, last modified 2020-11-20



   Favorit i Compartir