Víctor Ripoll, el terror de la 'cultureta' / Joan de Sagarra
Sagarra, Joan de

Abstract: Es comenta que el periodista Lluís Bonada ha creat un personatge justicier que cada setmana passa revista a algunes de les "joies" de la "cultureta" editorial catalana. Es tracta del pseudònim Víctor Ripoll, que es fa ressò de la polèmica traducció de l'obra de Lewis Carroll, 'Alícia al país de les meravelles', de Salvador Oliva; de la "no menos inefable y vergonzante traducción" d'Assumpta Camps del 'Zibaldone' de Leopardi i de les omissions del 'Nou Diccionari 62 de la literatura catalana'. Joan de Sagarra engloba els articles de Víctor Ripoll dins d'una profunda devoció de l'escriptor vers la llengua i la cultura catalanes i considera que els seus comentaris són fruit del respecte pel lector, pel propi país i per la "feina ben feta".
Note: La horma de mi sombrero
Note: Comentari plantejat amb motiu dels articles de Víctor Ripoll a les pàgines d' 'El Temps' que ataquen la traducció d'Oliva d''Alícia al País de les Meravelles' i la d'Assumpta Camps del 'Zibaldone di pensieri' de Leopardi.
Document: Comentari
Subject: Escriptors catalans ; Traductors ; Novel·la italiana ; Novel·la anglesa ; Traducció al català ; Polèmica ; Periodisme ; Diccionari ; Literatura catalana
Oliva, Salvador (Trad.) ; Carner, Josep (Trad.) ; Ripoll, Víctor (Pseudònim de Lluís Bonada) ; Camps, Assumpta (Trad.) ; Leopardi, Giacomo ; Bou, Enric (Coord.) ; Carroll, Lewis (1832-1898) (Pseudònim de Charles Lutwidge Dodgson) ; Les notes de Víctor Ripoll : secció fixa ; El Temps : publicació
Works: Lewis Carroll. Alícia al País de les Meravelles . Traducció de Salvador Oliva. Barcelona : Empúries, 1996 (1999 2a ed. rev.)
Giacomo Leopardi. El Zibaldone dels pensaments . Traducció d'Assumpta Camps. Barcelona : Columna : Albí, 1998
Nou diccionari 62 de la literatura catalana. A cura d'Enric Bou . Barcelona : Edicions 62, 2000
Published in: El País. Cataluña. Barcelona (2001, 1 d'abril), p. 2

The record appears in these collections:
Document type > Commentaries

 Record created 2009-11-30, last modified 2016-11-23   Favorit i Compartir