'Ans' y 'antes': de la anterioridad a la refutación en catalán y en español / Maria Estellés Arguedas i Maria Josep Cuenca
Estellés Arguedas, Maria (Universitat de València)
Cuenca, Maria Josep (Universitat de València)

Data: 2017
Resum: Al llarg de l'article es comparen els usos connectius de formes del català que contenen 'ans' amb altres formes de l'espanyol que contenen 'antes'. Finalment, es fa ostensible que malgrat que l'origen i l'evolució, en termes generals, és compartit, les formes que s'imposen tenen un ús i un comportament parcialment distint a la resta. Així doncs, en català, 'ans' desenvolupa usos contrastius però s'ha vist substituir per 'sinó' com a conjunció i més recentment per 'ans al contrari' en usos parentètics. En canvi, en l'espanyol actual, la forma 'antes' no desenrotlla valors contrastius per se sinó que forma part dels connectors parentètics pluriverbals 'antes bien' i 'antes al contrario'. També es tenen en compte resultats presentats per l'italià.
Nota: Inclou bibliografia (p. 182-184)
Document: Estudi
Matèria: Marcadors discursius ; Connectors ; Conjunció ; Adverbi ; Català ; Espanyol ; Italià
Publicat a: Zeitschrift für Katalanistik, Núm. 30 (2017), p. 165-184 (Monogràfic: "Marcadors del discurs i gramaticalització en català i altres llengües")

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2020-03-23, darrera modificació el 2020-03-26   Favorit i Compartir