Petit viatge per la terminologia de l'alimentació i la gastronomia: trenta anys de neologismes / Montserrat Serra Figueras, TERMCAT
Serra Figueras, Montserrat

Data: 2017
Resum: De l'abstract: "En aquest article es posa en relació l'evolució de la terminologia amb la dinàmica de la societat catalana, a partir de l'anàlisi dels manlleus incorporats al català de l'àmbit de l'alimentació i la gastronomia, continguts en un corpus de termes normalitzats". Comença definint què és la terminologia normalitzada, què és normalitzar, qui normalitza i per què. Tot seguit presenta el corpus d'estudi per, a continuació, analitzar-lo des de dos punts de vista diferents: "atenent les llengües de procedència dels termes que van entrar al català com a manlleus, i els conjunts temàticament homogenis de termes". Finalment, fa constància de les properes novetats.
Nota: Bibliografia (p. 12-13)
Document: Estudi
Matèria: Terminologia ; Neologismes ; Manlleu i préstec ; Gastronomia ; Català ; Llengües
TERMCAT, Centre de Terminologia
Publicat a: Terminàlia, Núm. 15 (Juny 2017), p. 7-14 (Articles)




El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2017-12-23, darrera modificació el 2017-12-24



   Favorit i Compartir