Petit viatge per la terminologia de l'alimentació i la gastronomia: trenta anys de neologismes / Montserrat Serra Figueras, TERMCAT
Serra Figueras, Montserrat

Date: 2017
Abstract: De l'abstract: "En aquest article es posa en relació l'evolució de la terminologia amb la dinàmica de la societat catalana, a partir de l'anàlisi dels manlleus incorporats al català de l'àmbit de l'alimentació i la gastronomia, continguts en un corpus de termes normalitzats". Comença definint què és la terminologia normalitzada, què és normalitzar, qui normalitza i per què. Tot seguit presenta el corpus d'estudi per, a continuació, analitzar-lo des de dos punts de vista diferents: "atenent les llengües de procedència dels termes que van entrar al català com a manlleus, i els conjunts temàticament homogenis de termes". Finalment, fa constància de les properes novetats.
Note: Bibliografia (p. 12-13)
Document: Estudi
Subject: Terminologia ; Neologismes ; Manlleu i préstec ; Gastronomia ; Català ; Llengües
TERMCAT, Centre de Terminologia
Published in: Terminàlia, Núm. 15 (Juny 2017), p. 7-14 (Articles) , ISSN 2013-6706




The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2017-12-23, last modified 2023-06-17



   Favorit i Compartir