Fortuna del 'Diccionari Figuera': el 'Diccionario Mallorquín-Castellano de algunos términos que tienen alguna analogía con la ciencia veterinaria de Joan Pastor' / Guillem Alexandre Amengual Bunyola
Amengual i Bunyola, Guillem Alexandre (Universitat de les Illes Balears)

Resum: "L'objectiu d'aquest estudi és fer una aproximació al 'Diccionario Mallorquín-Castellano de algunos términos que tienen alguna analogía con la ciencia veterinaria' de Joan Pastor, obra mansucrita que, d'acord amb el títol, pretén ser una recopilació de lèxic especialitzat de l'àmbit de la veterinària i, per extensió, de les actualment anomenades ciències biomèdiques. L'interès del treball és palès, perquè es tracta d'una mostra primerenca de vocabulari especialitzat o recull terminològic elabroat en la segona meitat del segle XIX aproximadament". L'autor detalla com el 'Diccionari mallorquí-castellà' de Pere Antoni Figuera n'és la font única i exclusiva.
Nota: Inclou referències bibliogràfiques (p. 121)
Document: Estudi
Matèria: Lexicografia ; Diccionari ; Llenguatges d'especialitat ; Biologia ; Espanyol ; Mallorquí ; Font literària
Pastor, Joan ; Figuera, Pere Antoni
Obres: Pastor, Joan. Diccionario Mallorquín-Castellano de algunos términos que tienen alguna analogía con la ciencia veterinaria . 18??
Figuera, Pere Antoni. Diccionari mallorquí-castellà . [Palma de Mallorca] : [Esteva Trias], 1840
Publicat a: Miscel·lània Joaquim Molas, 5, Barcelona : Abadia de Montserrat, 2010 (p. 107-121)

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2016-11-21, darrera modificació el 2016-11-23   Favorit i Compartir