Tres versions manuscrites de la 'Regla de Sant Agustí'. Edició i estudi / Guillem Alexandre Amengual i Bunyola
Amengual i Bunyola, Guillem Alexandre

Date: 2013
Abstract: De la introducció de l'article: "Aquest estudi pretén fer l'edició i l'anàlisi de tres versions mallorquines de la 'Regla de Sant Agustí' conservades al convent de Santa Elisabet, a Palma. Aquests textos cobreixen tot l'arc temporal de l'Edat Moderna i palesen una evolució no tant del sistema lingüístic com del model de llengua "correcta", lligada inevitablement a canvis en la percepció o recepció dels textos. [. . . ] La comparació d'aquestes tres versions, doncs, proporciona dades sobre l'evolució dels models de llengua i el "to" que reben, és a dir, sobre les característiques del model i de la seva interiorització. ".
Contents: S'inclou enterament l'edició dels tres manuscrits (p. 16-34)
Note: Referències (p. 16)
Note: Al manuscrit més antic no hi consta la data, però l'autor de l'article el situa cronològicament entre els últims anys del segle XV i el primer terç del XVI. El segon manuscrit és de l'any 1640 i el tercer és de l'any 1734.
Document: Edició de textos ; Prosa catalana ; Estudi
Subject: Manuscrit ; Prosa catalana ; Llengua estàndard ; Història de la llengua ; Edat moderna ; Canvi lingüístic ; Interferències lingüístiques ; Espanyol ; Grafia ; Fonètica ; Morfologia ; Sintaxi ; Lèxic
Published in: Randa, Núm. 70 (2013), p. 5-34 (Homenatge a Anthonny Bonner, 4)

The record appears in these collections:
Document type > Text editions
Document type > Studies

 Record created 2014-03-24, last modified 2016-11-23   Favorit i Compartir