Existeix una recepció italiana de la literatura catalana? / Patrizio Rigobon
Rigobon, Patrizio (Università Ca'Foscari Venezia)
Simposi Internacional "Entre literatures. Hegemonies i perifèries en els processos de mediació literària" (2011, 11 i 12 de maig : Barcelona)

Data: 2011
Resum: L'autor planteja l'estudi de la recepció de la literatura catalana a Itàlia: per fer-ho, escull alguns moments determinats, sobretot del segle XX, en els quals la presència de la literatura catalana a Itàlia ha estat significativa. Aquesta anàlisi el porta a plantejar-se qüestions referents a com s'ha plantejat històricament l'ús de l'adjectiu "català" darrera del substantiu "literatura" o fins a quin punt les traduccions de literatura catalana a l'italià responen a un cànon de la literatura catalana o no. Tot l'article s'empara amb marcs teòrics concrets, com el de la teoria de la recepció i l'ampliació del concepte "recepció" que aquesta va comportar.
Document: Edició de textos ; Conferències ; Estudi
Matèria: Recepció de la literatura ; Traducció del català ; Italià ; Cànon literari ; Estètica de la recepció ; Estudis culturals
Jauss, Hans Robert ; Cardona, Enrico ; Català, Víctor (1869-1966) (Pseudònim de Caterina Albert i Paradís) ; Quintieri, Riccardo ; Giannini, Alfredo ; Farinelli, Arturo ; Riba, Carles (1893-1959) ; Carner, Josep (1884-1970) ; Giardini, Cesare
Publicat a: Entre literatures. Hegemonies i perifèries en els processos de mediació literària, Lleida : Punctum, 2011 (p. 13-24)

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Edicions de textos
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2013-03-01, darrera modificació el 2023-09-23   Favorit i Compartir