La pervivència de Nuredduna en la cultura i la societat al llarg del segle XX / Maria Antònia Bibiloni Dàvila
Bibiloni, Maria Antònia (Universitat de les Illes Balears)
Congrés Internacional Joan Alcover, Miquel Costa i Llobera i els llenguatges estètics del seu temps (2004 : Palma de Mallorca i Pollença)

Data: 2007
Resum: De la introducció de l'article: "La finalitat d'aquesta comunicació és veure com i fins a quin punt ha arrelat aquest personatge dins el repertori simbòlic de la mallorquinitat i, d'altra banda, veure si realment ha arribat a esdevenir una figura universal. Per esbrinar-ho, partirem d'una breu descripció de la repercussió d'aquest personatge en la vida quotidiana de la societat mallorquina, per després centrar-nos en una anàlisi comparativa de les diferents adaptacions artístiques del personatge de Nuredduna".
Nota: Inclou una nota bibliogràfica (p. 313)
Nota: Comunicació presentada al Congrés Internacional Joan Alcover, Miquel Costa i Llobera i els llenguatges estètics del seu temps, celebrat a Palma i a Pollença al desembre de 2004
Document: Estudi
Matèria: Personatges literaris ; Mite ; Poesia catalana ; Nuredduna=Motiu literari ; Motiu literari ; Pintura ; Música ; Escultura ; Teatre ; 1900-2000 ; Mallorca ; Illes Balears ; 1900C
Costa i Llobera, Miquel
Obres: Costa i Llobera, Miquel. "La deixa del geni grec" . En: Tradicions i fantasies. 1903
Publicat a: Joan Alcover, Miquel Costa i Llobera i els llenguatges estètics del seu temps, [Ciutat de Mallorca] : Barcelona : Universitat de les Illes Balears. Departament de Filologia Catalana i Lingüística General : Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2007 (p. 297-313)

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2012-11-26, darrera modificació el 2024-02-07



   Favorit i Compartir