La pervivència de Nuredduna en la cultura i la societat al llarg del segle XX / Maria Antònia Bibiloni Dàvila
Bibiloni, Maria Antònia (Universitat de les Illes Balears)
Congrés Internacional Joan Alcover, Miquel Costa i Llobera i els llenguatges estètics del seu temps (2004 : Palma de Mallorca i Pollença)

Abstract: De la introducció de l'article: "La finalitat d'aquesta comunicació és veure com i fins a quin punt ha arrelat aquest personatge dins el repertori simbòlic de la mallorquinitat i, d'altra banda, veure si realment ha arribat a esdevenir una figura universal. Per esbrinar-ho, partirem d'una breu descripció de la repercussió d'aquest personatge en la vida quotidiana de la societat mallorquina, per després centrar-nos en una anàlisi comparativa de les diferents adaptacions artístiques del personatge de Nuredduna".
Note: Inclou una nota bibliogràfica (p. 313)
Note: Comunicació presentada al Congrés Internacional Joan Alcover, Miquel Costa i Llobera i els llenguatges estètics del seu temps, celebrat a Palma i a Pollença al desembre de 2004
Document: Estudi
Subject: Personatges literaris ; Mite ; Poesia catalana ; Nuredduna=Motiu literari ; Motiu literari ; Pintura ; Música ; Escultura ; Teatre ; 1900-2000 ; Mallorca ; Illes Balears ; 1900C
Costa i Llobera, Miquel
Works: Costa i Llobera, Miquel. "La deixa del geni grec" . En: Tradicions i fantasies. 1903
Published in: Joan Alcover, Miquel Costa i Llobera i els llenguatges estètics del seu temps, [Ciutat de Mallorca] : Barcelona : Universitat de les Illes Balears. Departament de Filologia Catalana i Lingüística General : Abadia de Montserrat, 2007 (p. 297-313)

The record appears in these collections:
Centenaries > Miquel Costa i Llobera
Document type > Studies

 Record created 2012-11-26, last modified 2016-11-23   Favorit i Compartir