La llengua, la immigració i l'escola a Catalunya, qüestions d'avui / Lourdes Güell
Güell, Lourdes

Data: 2007
Resum: A propòsit dels deu volums editats conjuntament per la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Girona sobre les llengües més parlades de la població migrada de Catalunya, l'autora fa un repàs de la situació del debat de les llengües a les escoles en una societat pluricultural. L'estudi s'estructura en diferents apartats: sobre quin tipus de llengua es parla en la majoria de les escoles catalanes, sobre la dificultat d'aprendre segones i terceres llengües, sobre el paper de les escoles en la interacció i adaptació de famílies immigrades, etc.
Document: Ressenya ; Estudi
Matèria: Contacte de llengües ; Emigració i immigració ; Immersió lingüística ; Escoles
Moreno Cabrera, Juan Carlos ; Serrat, Elisabet ; Serra, Josep M. ; Farrés, Jordi ; Sánchez, Raquel ; Gràcia, Lluïsa ; Contreras, Joan Miquel ; Lamuela, Xavier ; Orozco, Marcos ; Roca, Francesc ; Departament de benestar i família. Generalitat de Catalunya ; Universitat de Girona
Obres: Moreno Cabrera, Juan Carlos ; Serrat, Elisabet ; Serra, Josep Maria ; Farrés, Jordi. Llengua i immigració . Barcelona : Generalitat de Catalunya, 2002 (Llengua, immigració i Ensenyament del català, 1)
Sánchez, Raquel. L'àrab . Barcelona : Generalitat de Catalunya, 2002 (Llengua, immigració i Ensenyament del catalpa, 2)
Gràcia, Lluïsa. El xinès . Barcelona : Generalitat de Catalunya, 2002 (Llengua, immigració i Ensenyament del català, 3)
Gràcia, Lluïsa ; Contreras, Joan Miquel. El soninké i el mandinga . Barcelona : Generalitat de Catalunya, 2002 (Llengua, immigració i Ensenyament del català, 4)
Lamuela, Xavier. El berber . Barcelona : Generalitat de Catalunya, 2002 (Llengua, immigració i Ensenyament del català, 5)
Orozco, Marcos ; Roca, Francesc. El fula i el wòlof . Barcelona : Generalitat de Catalunya, 2002 (Llengua, immigració i Ensenyament del català, 6)
Contreras, Joan Miquel ; Fullana, Olga. El panjabi . Barcelona : Generalitat de Catalunya, 2002 (Llengua, immigració i Ensenyament del català, 7)
Lamuela, Xavier. El romanès . Barcelona : Generalitat de Catalunya, 2002 (Llengua, immigració i Ensenyament del català, 8
Roca, Francesc. L'ucraïnès . Barcelona : Generalitat de Catalunya, 2002 (Llengua, immigració i Ensenyament del català, 9)
Gràcia, Lluïsa. El tagal . Barcelona : Generalitat de Catalunya, 2002 (Llengua, immigració i Ensenyament del català, 10)
Publicat a: Llengua & Literatura, Núm. 18 ( 2007), p. 567-581 (Ressenyes i notes crítiques) , ISSN 2013-9527




El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Ressenyes
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2010-06-28, darrera modificació el 2023-06-24



   Favorit i Compartir