Algunes anomalies en l'evolució de la E del llatí vulgar en el català de Mallorca / Joan Ignasi Servera Vila (Universitat de Barcelona)
Servera Vila, Joan Ignasi

Abstract: Joan Ignasi Servera estudia l'evolució de la e tònica del llatí vulgar en mallorquí. D'entrada, l'autor explica els precedents del vocalisme llatí, especialment pel que fa a l'evolució de la e llarga cap a la e tancada i de la e curta cap a la e oberta. Aquest pas, aclomplert en el llatí vulgar, és comú a totes les llengües romàniques. A partir d'aquí, però, s'estudia l'evolució de la e tònica en català de Mallorca, que dóna una vocal neutra tònica. Aquest tret del vocalisme mallorquí no és, avui dia, productiu, i els mots que l'haurien de comprendre s'acaben pronunciant amb e oberta o bé tancada. Les interferències del català oriental i del castellà expliquen, en part, aquesta anomalia.
Note: Materials i bibliografies
Document: Estudi
Subject: Lingüística històrica ; Processos fonètics i fonològics ; Llatí ; Català ; Mallorquí ; Fonètica i fonologia ; Interferències lingüístiques ; Dialectes orientals ; Espanyol
Published in: Llengua & Literatura. Barcelona, núm. 17 (2006), p. 343-356L'article a RACO

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2009-11-30, last modified 2020-03-21   Favorit i Compartir