El valencià oral del segle XVIII i el factor hivernacle del castellà / Emili Casanova (Universitat de València)
Casanova, Emili
Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (11è : 1997 : Palma de Mallorca)

Resum: L'estudi parteix del panorama de la llengua valenciana descrit a l''Atles Lingüístic de la Comunitat Valenciana' i al 'Diccionari de la Vall d'Albaida', es compara amb la llengua del segle XVIII, i s'analitzen els factors que han fet possible la conservació de la llengua oral del XVIII en l'actual valencià central. Un d'aquests factors de manteniment del lèxic és el "factor hivernacle", ja que el castellà ocupava camps de la llengua que evitaven l'evolució del valencià. Finalment, s'examina un nou tipus de canvi lingüístic, com a efecte del factor hivernacle: "són el canvi-clevill, el canvi-amerament, el canvi-substitució i el canvi-reviscolament".
Nota: Text llegit a l'Onzè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes
Document: Estudi
Matèria: Valencià ; Llengua oral ; Lexicologia ; Vocabulari ; Lèxic ; Sociolingüística ; Contacte de llengües ; Canvi lingüístic ; Substitució lingüística ; Espanyol ; 1700-2000 ; Vall d'Albaida ; País Valencià ; 1700C ; 1800C ; 1900X
Colomina i Castanyer, Jordi ; Casanova, Emili
Obres: Jordi Colomina. Atles Lingüístic de la Comunitat Valenciana
Emili Casanova. Diccionari de la Vall d'Albaida
Publicat a: Actes de l'Onzè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes. Volum II, Barcelona : Abadia de Montserrat, 1999 (vol. II, p. 125-145)

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2009-11-30, darrera modificació el 2016-11-23   Favorit i Compartir