Contexto sociopolítico y cultural de la Valencia de Ausias March y su entorno personal / J. Vicente Gómez Bayarri
Gómez Bayarri, José Vicente

Data: 1998
Resum: L'estudi consta de tres parts: "I. Contexto de la Valencia de Ausias March", "II. El entorno personal de Ausias March" i "III. Bibliografia y Notas". La primera fa un breu repàs a la vida del poeta i tot seguit passa a inventariar els esdeveniments més importants que es donaren al Regne de València durant l'època que March hi visqué; explica també l'estructura sociopolítica i cultural de la ciutat. La segona part reprèn més aspectes de la vida del poeta, com la relació amb Alfons el Magnànim o els seus enllaços matrimonials; així mateix s'estableix, per mitjà d'un arbre genealògic, quins foren els seus ascendents familiars. L'autor de l'estudi parla genèricament de la seva obra i dels tipus de poesia que conreà March, del seu estil, les seves influències i la vigència posterior.
Nota: Inclou bibliografia a les pàgs. 33-35
Document: Estudi ; Prosa espanyola ; Biografia
Matèria: Escriptors catalans ; Poesia catalana ; Estil literari ; Influència literària ; 1397-1459 ; València ; Horta ; 1390X ; 1400L ; 1450X
March, Ausiàs (1397-1459) ; Alfons IV de Catalunya, el Magnànim
Publicat a: Real Academia de Cultura Valenciana. Aula de Humanidades y Ciencias. València, Serie Filológica, núm. 17 (1998), p. 7-35 (Monogràfic: Temes del XIII Seminari de Llengua i Lliteratura Valenciana. "Ausias March")

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2009-11-30, darrera modificació el 2023-09-08



   Favorit i Compartir