Joan Fuster i l'existencialisme / Xavier Vall i Solaz. Universitat Autònoma de Barcelona
Vall i Solaz, F. Xavier
Congrés Internacional de Literatura Comparada (1r : 1997 : València)

Resum: Sobre la recepció i la influència de l'existencialisme en l'obra fusteriana. L'autor detecta algunes possibles empremtes de l'existencialisme en els llibres de poemes de Fuster i esbossa l'actitud de l'escriptor davant aquest corrent i davant la filosofia. Després analitza la recepció de Fuster dels diversos vessants de l'existencialisme, centrant-se en el francès, per concretar la seva teoria literariofilosòfica i demostrar el distanciament escèptic i, sovint, irònic de l'escriptor davant aquest corrent.
Nota: L'estudi es presenta com una reelaboració d'alguns apartats de la tesi 'La literatura catalana de postguerra i l'existencialisme' de Xavier Vall (UAB, 1990)
Document: Estudi
Matèria: Influència literària ; Existencialisme ; Recepció de la literatura ; Prosa catalana ; Assaig ; Poesia catalana ; Ideologia literària
Fuster, Joan (1922-1992) ; Sartre, Jean Paul ; Camus, Albert ; Kierkegaard, Søren (1813-1855) ; Jaspers, Karl ; Heidegger, Martin
Obres: Joan Fuster. Ofici de difunt
Joan Fuster. Poemes per fer
Publicat a: Les literatures catalana i francesa al llarg del segle XX. Les littératures catalane et française au XXème siècle, Barcelona : Abadia de Montserrat, 1997 (p. 367-384)

El registre apareix a les col·leccions:
Centenaris > Joan Fuster
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2009-11-30, darrera modificació el 2018-02-02   Favorit i Compartir