Dins el marc de la tasca de la Generalitat. Els premis literaris i el redreçament cultural
Puigjaner, Josep M.

Fecha: 1982
Resumen: Sobre els primers Premis Literaris de la Generalitat de Catalunya i sobre l'anuari del Departament de Cultura que aplega els premis literaris catalans atorgats l'any 1981. Obres guardonades: 'Poesia empírica' de Joan Oliver (premi de creació literària); 'Dietari 1979-80' de Pere Gimferrer (premi d'assaig); 'Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana, II volum' de Joan Coromines (premi d'investigació sobre llengua catalana); 'Edició crítica del segon volum de les 'Instruccions per a l'ensenyança de minyons'' de Salomó Marquès i Albert Rossich (premi d'investigació sobre literatura catalana); 'L'ocell meravellós' de Joaquim Carbó (premi de creació infantil); 'L'alcalde Ferrovell' de Josep Vallverdú (premi de creació juvenil); 'Ulisses' de James Joyce, traduït de Joaquim Mallafré (premi de traducció catalana) i la traducció alemanya d'Angelica Maas de 'Viatges i flors' de Mercè Rodoreda (premi a la traducció estrangera d'una obra catalana).
Contiene: Inclou un quadre estadístic de la distribució geogràfica i per temes (o gèneres) dels premis recollits a l'Anuari 1981. També hi ha el llistat dels membres del jurat de cada premi
Documento: Comentari
Materia: Premis literaris ; Poesia catalana ; Prosa catalana ; Assaig ; Lingüística catalana ; Literatura catalana ; Edició de textos ; Novel·la catalana ; Literatura infantil ; Literatura juvenil ; Traducció al català ; Novel·la anglesa ; Traducció del català ; Alemany ; Política cultural ; Cultura catalana ; Anuari
Marquès, Salomó (Ed.) ; Reixac, Baldiri ; Rossich, Albert (Ed.) ; Carbó, Joaquim (1932-) ; Vallverdú, Josep ; Joyce, James ; Mallafrè, Joaquim (Trad.) ; Maass, Angelika (Trad.) ; Rodoreda, Mercè ; Oliver, Joan (1899-1986) ; Gimferrer, Pere ; Coromines, Joan (1905-1997) ; Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya ; Generalitat de Catalunya ; Anuari de Premis i Ajuts de Treball per a obres en llengua catalana : publicació ; Premis literaris de la Generalitat de Catalunya (1981)
Obras: Reixac, Baldiri. Edició crítica del segon volum de les 'Instruccions per a l'ensenyança de minyons' . A cura de Salomó Marquès i Albert Rossich. Girona : Col·legi Universitari de Girona, 1981?
Carbó, Joaquim. L'ocell meravellós . Barcelona : Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 1981
Vallverdú, Josep. L'alcalde Ferrovell . Barcelona : La Galera, 1981
Joyce, James. Ulisses . Traducció de Joaquim Mallafré. Barcelona : Leteradura, 1981?
Rodoreda, Mercè. Reise ins Lans der verlorenen Mädchen . Traducció d'Angelica Maas. Frankfurt : Sularkamp Verlag, 1981
Oliver, Joan. Poesia empírica . Barcelona : Proa, 1981
Gimferrer, Pere. Dietari 1979-80 . Barcelona : Edicions 62, 1981
Coromines, Joan. Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana, II volum . Barcelona : Curial, 1981?
Publicado en: Serra d'Or. Barcelona, Any XXIV, Núm. 272 (1982, Maig), p. 9-11 (Cultura i vida) , ISSN 0037-2501




El registro aparece en las colecciones:
Son noticia > Joaquim Mallafrè
Tipo de documento > Comentarios

 Registro creado el 2009-11-30, última modificación el 2024-02-08



   Favorit i Compartir