Engrescar amb literatura, engrescar amb llengua / Tilbert Dídac Stegmann
Stegmann, Til (Goethe Universität Frankfurt)
Simposi sobre l'Ensenyament de la Llengua i la Literatura Catalanes a la Secundària i a la Universitat (3r : 2017 : Barcelona)

Data: 2017
Resum: Del resum: "Ensenyar és un art. Especialment ensenyar literatura i llengua. Seguir la demanda de Wilhelm von Humboldt de fer partícips els estudiants en el procés de descoberta i del coneixement és un art difícil. Proposo com una de les mil possibilitats confrontar els estudiants amb una obra de Picasso [l'escultura "Tête de taureau"]i amb un poema de Joan Brossa ["Poema amb fons negre"]. Descric el camí que jo he seguit confrontant-me amb aquestes obres, però a classe esperaria, sense avançar-me i sense imposar la meva visió, l'apropament dels estudiants a la creativitat d'aquestes dues obres. En la segona part presento el mètode EuroCom d'adquisició ràpida de competència lectora en una nova llengua romànica a base de transferir les competències lingüístiques que hom ja posseeix en altres llengües. Fent la prova amb un text en portuguès, podem despertar tota la creativitat limgüística detectora instigant els estudiants que no es deixin vèncer per la por davant una llengua que no han estudiat mai, sinó que empenyin al màxim fins que li hagin tret, al text, tot el que en saben comprendre".
Nota: Conferència pronunciada en el marc del 3r Simposi sobre l'Ensenyament de la Llengua i la Literatura Catalanes a la Secundària i a la Universitat, celebrat el 16 d'abril de 2017 a l'Institut d'Estudis Catalans
Document: Estudi
Matèria: Ensenyament ; Literatura ; Poesia catalana ; Escultura ; Lectura ; Llengües romàniques ; Plurilingüisme
Brossa, Joan ; Picasso, Pablo
Publicat a: Afer d'estat, Barcelona : Bellaterra : Institut d'Estudis Catalans : Universitat Autònoma de Barcelona, 2017 (p. 39-56)

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2022-01-04, darrera modificació el 2023-09-20



   Favorit i Compartir