Alimentació i gastronomia al diccionari normatiu / Mercè Lorente Casafont, Joan-Maria Romaní i Olivé
Lorente Casafont, Mercè (Universitat Pompeu Fabra)
Romaní, Joan M. (Societat Catalana de Terminologia)
Data: |
2019 |
Resum: |
Del resum: "El menjar és un referent ben present en els diccionaris. Tanmateix, el tractament lexicogràfic que se'n fa no és sempre homogeni. La raó cal cercar-la en el caràcter difús i cultural d'aquest lèxic. D'una banda, no és clara la distinció entre lèxic especialitzat i lèxic quotidià; de l'altra, la càrrega cultural d'aquests mots du els lexicògrafs a introduir-hi valoracions. En aquest treball fem una primera revisió dels articles referits al menjar del 'Diccionari de la llengua catalana' (2007), per tal d'identificar els punts conflictius del tractament lexicogràfic d'aquesta mena mots. |
Nota: |
Conté bibliografia (p. 15-16) |
Document: |
Estudi |
Matèria: |
Diccionari ;
Lexicografia ;
Terminologia ;
Gastronomia |
Obres: |
Diccionari de la llengua catalana . Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2007 |
Publicat a: |
Terminàlia, Núm. 19 (Juny 2019), p. 7-16 (Articles) , ISSN 2013-6706 |
El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document >
Estudis
Registre creat el 2020-11-20, darrera modificació el 2024-05-25