'Das Parfum'. Olfaktorische Phraseologismen und deren Übersetzung ins Katalanische / Jenny Brumme i Elena Voellmer
Brumme, Jenny (Universitat Pompeu Fabra)
Voellmer, Elena (Universitat Pompeu Fabra)

Date: 2016
Abstract: Del resum de l'article: "Per la centralitat del camp semàntic de l'olfacte, els fraseologismes olfactoris juguen un paper considerable en la novel·la 'El perfum, història d'un assassí' (1985) de l'escriptor alemany Patrick Süskind. L'objectiu de l'article és investigar els mecanismes que l'autor fa servir per evocar el món dels olors, i d'examinar quina funció hi tenen els fraseologismes olfactoris. L'anàlisi se centra en els fraseologismes amb els lexemes 'nas', 'olorar', 'fer pudor', tot determinant la seva correspondència en la traducció al català. Finalment, es descriuen les estratègies que utilitza la traductora Judith Vilar per compensar les diferències estructurals entre les dues llengües a nivell textual".
Note: Inclou bibliografia (p. 113-114)
Document: Estudi
Subject: Lexicografia ; Pragmàtica ; Locució ; Traducció al català ; Novel·la alemanya ; Ús lingüístic ; Derivació ; Lèxic ; Traducció ; Alemany ; Català
Süskind, Patrick ; Vilar, Judith (Trad.)
Works: Süskind, Patrick. El perfum, història d'un assassí . Traducció de Judith Vilar. Barcelona : Seix Barral, 1986
Published in: Zeitschrift für Katalanistik, Núm. 29 (2016), p. 95-114 (Monogràfic: "Fraseologia contrastiva. Alemany-català i català-alemany")

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2020-03-19, last modified 2020-03-21   Favorit i Compartir