La veu de les dones a l'Església [recurs electrònic]
Pessarrodona, Marta
Puig i Tàrrech, Armand
Punsoda, Anna (Moderadora)
Secció Llengua i Literatura. Ateneu Barcelonès
Ateneu Barcelonès
Fundació Lluís Carulla
Cicle Ahir és avui: els clàssics ens interpel·len (2016 : Barcelona)

Publicació: Barcelona : Ateneu Barcelonès, 2016
Descripció: Enregistrament audiovisual : 65 min.
Resum: Enregistrament de l'acte "La veu de les dones a l'Església", celebrat a l'Ateneu Barcelonès el 6 d'abril del 2016. De la presentació del vídeo: "Cicle 'Ahir és avui: els clàssics ens interpel·len'. A l'entorn de 'Jesús i les dones', d'Isabel de Villena. Amb Marta Pessarrodona, escriptora, i Armand Puig, doctor en Ciències Bíbliques. Modera: Anna Punsoda, periodista. Isabel de Villena és l'única escriptora medieval en llengua catalana de la qual en coneixem el nom i escriu la seva obra al llarg del segle XV, compartint temps amb els millors escriptors del segle d'or valencià (A. March, J. Roís de Corella o Joanot Martorell). El llibre present es tracta d'una antologia de la seva extensa obra 'Vita Christi', on es destaca el paper preeminent de les dones en la figura de Jesús, podent-se considerar una obra feminista 'avant la lettre'". La moderadora apunta que l'acte tractarà de les intencions de Villena darrere d'aquesta obra i de les fonts literàries de què beu, entre altres coses. Pessarrodona se centra, a banda d'altres qüestions, en la seva versió. Puig, de la seva banda, s'ocupa dels referents darrere del text de Villena.
Nota: Descripció del recurs: 21 d'abril del 2019
Nota: Enregistrament de vídeo. Durada: 65 minuts. Data de producció: 6 d'abril del 2016, [19.00h], [Sala d'actes Oriol Bohigas] Ateneu Barcelonès; Data de publicació: 22 d'abril del 2016
Nota: Acte organitzat per la Secció de Llengua i Literatura de l'Ateneu Barcelonès i la Fundació Lluís Carulla
Nota: L'acte forma part del cicle 'Ahir és avui: els clàssics ens interpel·len' de l'Ateneu Barcelonès
Nota: Informació extreta de https://www.ateneubcn.org/agenda/veu-dones-esglesia [consultat el 21 d'abril del 2019]
Nota: Presentadora: Anna Punsoda; ponents: Marta Pessarrodona i Armand Puig
Nota: Divisió de l'acte: presentació d'Anna Punsoda (min. 00.00-5.40), ponències de Marta Pessarrodona (min. 5.40-22.20) i Armand Puig (min. 22.20-50.05), col·loqui entre els ponents (min. 50.05-54.20) i col·loqui amb el públic (min. 54.20-final)
Document: Presentacions ; Comentari
Matèria: Prosa catalana ; Literatura religiosa ; Antologia ; Font literària ; Bíblia ; Adaptació literària ; Dona ; Església ; 1430-1490 ; 1430X ; 1440X ; 1450L
Villena, Isabel de ; Pessarrodona, Marta (Adap., Pr.)
Obres: Villena, Isabel de. Jesús i les dones . Pròleg i versió de Marta Pessarrodona. [Barcelona] : Barcino, [2012] (Tast de Clàssics)



Canal Youtube de l'Ateneu Barcelonès

L'Arxiu de la Paraula

Catàleg Ateneu

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Comentaris

 Registre creat el 2019-04-21, darrera modificació el 2020-05-11



   Favorit i Compartir