L'anàlisi del canvi lèxic en el discurs especialitzat / Mercè Lorente Casafont
Lorente Casafont, Mercè (Institut Universitari de Lingüística Aplicada. Universitat Pompeu Fabra)

Data: 2019
Resum: Del resum: "En aquest text s'explora l'abordatge incipient de l'anàlisi del canvi lingüístic en contextos comunicatius especialitzats. Des de la història de la ciència i la terminologia s'han fet incursions en el tema de l'evolució del llenguatge d'especialitat, però no s'hi ha aplicat encara ni la teoria del canvi ni la metodologia de l'anàlisi de la variació. En aquest primer treball s'ofereix una breu presentació dels principals ítems que regulen l'estudi del canvi lingüístic i una síntesi dels principals canvis lèxics (neologia, manlleus, lexicalització i gramaticalització menor), per concloure quins ajustaments teòrics i metodològics convindria introduir i quina mena d'anàlisis caldria engegar per a analitzar els canvis que es puguin incoar i estabilitzar en el discurs d'especialitat. En aquesta primera aproximació s'orienta el tema del canvi cap al discurs mèdic, a causa de la rellevància de la intersecció entre comunicació i salut en la recerca actual". Entre altres obres, l'autor esmenta de forma reiterada l'obra que citem.
Nota: Referències bibliogràfiques (p. 181-182)
Document: Estudi
Matèria: Variació lingüística ; Català ; Llenguatges d'especialitat ; Terminologia ; Història de la ciència ; Neologismes ; Manlleu i préstec ; Formació de mots ; Lèxic ; Gramaticalització? ; Gramàtica ; Comunitat lingüística ; Medicina ; Lingüística
Bybee, Joan
Obres: Bybee, Joan. Language Change . Cambridge : Cambridge University Press, 2015
Publicat a: Caplletra, Núm. 66 (Primavera 2019), p. 163-182 (Monogràfic: La gramàtica del català de l'edat moderna. Un avanç)
L'article a RACO

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2019-03-17, darrera modificació el 2019-03-20   Favorit i Compartir