El 'Conte d'amor' i el recull narratiu de París-Carpentràs / Miriam Cabré; M. Victoria Rodríguez Winiarski
Cabré, Miriam (Institut de Llengua i Cultura Catalanes. Universitat de Girona)
Rodríguez Winiarski, M. Victoria (Institut de Llengua i Cultura Catalanes. Universitat de Girona)

Data: 2016
Resum: De l'abstract de l'article (traducció): "La importància de les 'noves rimades' a la cultura medieval catalana, dins la qual constitueixen a part important de l'obra literària del segle XIV, demana un nou esforç per refinar la caracterització imprecisa que se n'ha donat i per aprofundir en les interpretacions més enllà de les classificacions temàtiques. Amb aquest objectiu, suggerim que l'estudi de la transmissió i del context més ampli de les literatures romàniques són eines valuoses per obtenir noves dades i rellegir la tradició. Com a primer pas, com a part d'un projecte de recerca encara en marxa, aquest article se centra en l'intitulat 'Conte d'amor', un poema copiat al còdex de poesia narrativa 'París-Carpentràs' (Carprentràs, Bibliothèque municipale, 381 i París, Bibliothèque nationale, Esp. 487)".
Nota: Inclou referències bibliogràfiques (p. 37-40)
Document: Estudi
Matèria: Conte d'amor=Anònim ; Noves rimades ; Narrativa en vers ; Narrativa catalana ; Recepció de la literatura ; Transmissió textual ; Manuscrit ; 1300-1400 ; 1250L ; 1300C
Publicat a: Els manuscrits, el saber i les lletres a la Corona d'Aragó, 1250-1500, Barcelona : Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2016 (p. 13-40)

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2017-06-13, darrera modificació el 2023-09-23



   Favorit i Compartir