'Primera història d'Esther' en el seu temps / Enric Gallén
Gallén, Enric

Fecha: 2014
Resumen: Del resum de l'article: "Si, d'una banda, la publicació de 'Primera història d'Esther' (1948) va significar la recuperació pública després de la guerra de Salvador Espriu, de qui dos anys abans s'havia editat clandestinament 'Cementiri de Sinera', el seu primer llibre de poesia, de l'altra, l'originalitat i el caràcter renovador de l'obra no va deixar ningú absolutament indiferent ni en l'àmbit de l'anomenada resistència cultural ni en el de la premsa que se'n va fer ressò durant el primer franquisme. 'Primera història d'Esther', valorada críticament en termes literaris i, també, lingüístics i espectaculars, va aparèixer en un context que acollia tant els esforços d'actualització del teatre de Josep M. de Sagarra com una renovació àmplia i diversa del teatre europeu i nord-americà de postguerra".
Documento: Estudi
Materia: Teatre català ; Postguerra espanyola ; Cultura clandestina ; Representació ; Lectura dramatitzada ; Crítica literària ; Llengua literària ; Grotesc?
Espriu, Salvador ; Sagarra, Josep M. de ; Dürrenmatt, Friedrich ; Pla, Josep ; Riba, Carles (1893-1959) ; Soldevila, Carles (1892-1967) ; Soldevila, Ferran ; Institut Francès ; Agrupació Dramàtica de Barcelona : ADB ; Destino : publicació ; Ariel : publicació ; Curial : publicació
Publicado en: Indesinenter, Núm. 9 (2014), p. 9-41 (Estudis) , ISSN 1886-6425

El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2015-07-30, última modificación el 2023-09-24



   Favorit i Compartir