L'edició filològica de manuscrits catalans d'edat moderna i contemporània: reflexions sobre la conveniència d'un model (més) uniforme / Jordi Curbet; Esther Fabrellas
Curbet, Jordi (Red AIEP)
Fabrellas, Esther (Universitat de Granada)
Congrés Internacional sobre Crítica Filològica i Ecdòtica. Textos catalans dels segles XIX i XX "La filologia d'autor en els estudis literaris" (1r : 2012 : Lleida)

Date: 2013
Abstract: Traducció del resum en anglès de l'article: A Catalunya, la proliferació al llarg de les darreres dècades de pojectes i investigacions d'obres literàries (segles XVII-XIX) de genètica privada, anomentats ego-documents, escrits i pensats per a un consum reduït amb peculiaritats lingüístiques sovint problemàtiques, convida a reflexionar sobre la conveniència d'un consens en els models d'edició filològica, com en els textos medievals. En aquest article resseguim les diverses tendències per datar, analitzar sintèticament les característiques d'aquests textos, i acabem proposant alguns criteris (basats en l'observació i l'experiència) a fi d'estimular la necessitat de desenvolupar el present debat.
Note: Inclou una bibliografia (p. 385-387)
Document: Estudi
Subject: Edició de textos ; Crítica textual ; Prosa catalana ; Manuscrits ; Edat moderna ; Grafia ; Ortografia ; Suprasegmental ; Sintaxi ; Signes de puntuació ; Normativa de la llengua ; Català ; 1600-1900 ; 1600C ; 1700C ; 1800C
Published in: La filologia d'autor en els estudis literaris. Textos catalans dels segles XIX i XX, Lleida : Aula Màrius Torres : Pagès, 2013 (Trossos, 6) (p. 373-387)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2014-06-30, last modified 2023-09-23   Favorit i Compartir