"Coral romput", de Vicent Andrés Estellés: el mecanoscrit de la tercera part del poema / Vicent Salvador
Salvador, Vicent (Universitat Jaume I)
Congrés Internacional sobre Crítica Filològica i Ecdòtica. Textos catalans dels segles XIX i XX "La filologia d'autor en els estudis literaris" (1r : 2012 : Lleida)

Abstract: Traducció del resum en anglès de l'article: L'objectiu d'aquest article és l'estudi filològico-estilístic d'un text poètic del valencià escriptor català Vicent Andrés Estellés (1924-1993) a través de les seves variants cronològiques. El text constitueix la tercera part del llarg poema titulat "Coral romput" i el constitueixen 710 versos alexandrins en la seva darrera versió. El mecanoscrit va ser escrit (i datat per l'autor) el març del 1957, però va romandre inèdit fins al 1971, quan es va incloure al llibre de poemes 'La clau que obre tots els panys'. L'estudi n'examina les alteracions de l'autor al llarg del procés creatiu: supressions, afegits, substitucions sinònimes, canvis prosòdics. . . Aquestes alteracions aclareixen les eleccions i preferències estilístiques com a evidències de la poètica de l'autor.
Note: Inclou una bibliografia (p. 343-345)
Document: Estudi
Subject: Mecanoscrit ; Poesia catalana ; Crítica genètica ; Llengua literària ; Estil literari ; Paratext
Andrés Estellés, Vicent ; Premi València de Poesia (1958)
Works: Andrés Estellés, Vicent. "Coral romput" . València : Diputació Provincial de València, 1971
Andrés Estellés, Vicent. "Coral romput" . València : Tres i Quatre, 1981
Published in: La filologia d'autor en els estudis literaris. Textos catalans dels segles XIX i XX, Lleida : Aula Màrius Torres : Pagès, 2013 (Trossos, 6) (p. 327-345)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2014-06-27, last modified 2016-11-23   Favorit i Compartir