Les traduccions castellanes de 'Caritat'. Unes notes / Laura Vilardell Domènech
Vilardell Domènech, Laura (Universitat de Vic)
Col·loqui internacional Verdaguer "La mirada social de Verdaguer. De 'Caritat' (1885) a 'En defensa pròpia' (1887)" (8è : 2011 :

Date: 2011
Abstract: Del resum: "L’article presenta una aproximació al coneixement de les traduccions al castellà del llibre 'Caritat' (1885), de Verdaguer, publicades entre aquell any i els nostres dies. De l’inventari que es dóna, destaquen els traductors, escriptors i poetes Ll. Guarner i Ll. C. Viada i Lluch. Així, s’expliquen els poemes traduïts, en quin moment es publicaren i, en algun cas, la recepció que tingueren. A més a més, també es presenta el perfil biobibliogràfic dels traductors, la majoria pràcticament desconeguts. 'Caritat' va obtenir una certa difusió en el món espanyol, ja que els beneficis de la publicació anaren destinats als damnificats dels terratrèmols d’Andalusia. Per contra, el llibre com a tal no fou traduït, cosa que resulta si més no curiosa atès que moltes obres verdaguerianes van ser girades a l’espanyol. ".
Note: Inclou una bibliografia (p. 550-552)
Note: Text presentat en el marc del VIII Congrés Internacional Verdaguer celebrat a l'Institut d'Estudis Catalans, a la Universitat de Vic i al Centre Cultural de Folgueroles els dies 10, 11 i 12, respectivament, de novembre l'any 2011
Note: Inclou un annex amb la traducció "Porqué cantan las madres" de Cándido Rodríguez Pinilla i la traducció "La muerte del escolano" (p.549-550)
Document: Estudi
Subject: Traducció del català ; Espanyol ; Poesia catalana ; Recepció de la literatura ; Traductors
Verdaguer, Jacint ; Trullol i Plana, Sebastià (Trad.) ; Blanco García, Francisco (Trad.) ; Viada i Lluch, Lluís Carles (Trad.) ; Guarner, Lluís (Trad.) ; Rodríguez Pinilla, Cándido (Trad.) ; Ibarz, Manuel (Trad.)
Published in: Anuari Verdaguer, Núm. 19 (2011), p. 531-552L'article a RACO

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2013-06-12, last modified 2019-02-27   Favorit i Compartir