Le rapport entre les proverbes et la littérature catalane contemporaine: un exemple chez Carner / Maria Dasca
Dasca Batalla, Maria (Universitat de París Sorbona)
Journée d'études: "Parémiologie et identité catalane". Séminaire d'études catalanes de l'Université Paris-Sorbonne (2010, febrer)

Data: 2011
Resum: Del resum de l'article: "Difícilment detectables en certes expressions de la literatura catalana contemporània, les formes simples ('einfache Formen', segons André Jolles) són a l'origen de certes creacions humorístiques o didàctiques que han suscitat l'interès d'etnòlegs i escriptors. Un exemple d'aquí és Josep Carner, que recull, al llarg de la seva vida, un ampli conjunt de proverbis. A la base de les seves recerques veiem la importància que hi té aquest subgènere que comparteix tantes característiques amb la poesia (la subtilesa, la brevetat o el seu caràcter revelador d'un pensament moral o una veritat oculta)".
Nota: Aquest text fou presentat a les jornades d'estudi del Séminaire d'Etudes Catalanes de la Université Paris-Sorbonne celebrat el 15 de febrer de 2010
Nota: Inclou un annex amb citacions (Pàg. 11) i un altre amb una tria de proverbis de 'Probervis d'ací i d'allà' (Pàg. 12)
Document: Estudi
Matèria: Poesia catalana ; Traducció ; Subgèneres poètics ; Proverbi
Carner, Josep (1884-1970)
Publicat a: Catalonia, Núm. 8 (març 2011), p. 1-12, ISSN 1760-6659





El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2013-03-12, darrera modificació el 2023-06-18



   Favorit i Compartir