Impressores i llibreteres a la Barcelona dels segles XVIII i XIX / Àngels Solà
Solà, Àngels

Date: 2007
Abstract: Del resum: "L'article analitza el paper de les dones en el triple negoci del llibre (impremta, venda de llibres i enquadernació) en els segles XVIII i XIX. El seu paper destaca per la seva multifuncionalitat, que arrenca del fet que les filles rebien un aprenentatge informal en l'ofici, que la gran majoria estaven alfabetitzades, i que la corporació permetia que les filles solteres continuessin amb el negoci, encara que no les va autoritzar a participar en les reunions del gremi ni a ocupar càrrecs. Segons els orígens socioprofessionals i el paper que van jugar en el negoci es poden presentar quatre models de llibreteres i impressores, depenent de la seva major o menor implicació.
Abstract: en el negoci i el tipus d'identitat adquirida. Van tenir un paper fonamental en aquestes empreses, fent possible que tinguessin una marcada longevitat; sense l'estalvi que van.
Abstract: aportar als costos de transacció d'aquests negocis, no hagués estat possible que assolissin els 150 anys, i més. ".
Document: Estudi
Subject: Llibreters ; Impremta ; Dona ; Professionalització ; Mercat del llibre ; 1700-1899 ; Barcelona ; Barcelonès ; 1700C ; 1800C
Published in: Recerques, Núm. 56 (2007), p. 91-129L'article a RACO

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2013-02-13, last modified 2020-07-04   Favorit i Compartir