Proposta de llibre d'estil per a Andorra Televisió: notes sobre el procés d'estandardització de la varietat lingüística nord-occidental / Marina Solís
Solís, Marina
Puigdomènech, Laura

Data: 2006
Resum: De l'abstract de l'article: "Aquest article 1 presenta una proposta de llibre d'estil per a Andorra Televisió (ATV) que té com a objectiu adequar el model de llengua que s'hi vehicula a la varietat lingüística del català a Andorra, el nord-occidental, així com al mitjà audiovisual. Tot i que la Llei d'ordenació de l'ús de la llengua oficial (2000) del Govern d'Andorra vetlla tant per l'ús del català en els mitjans de comunicació andorrans com per la qualitat de la llengua, aquest darrer aspecte presenta algunes mancances en el cas del model de llengua utilitzat a ATV. A més de donar a conèixer la proposta de model de llengua per a ATV tenint en compte la situació sociolingüística a Andorra, en el cos de l'article es reflexiona sobre el procés d'estandardització de la llengua catalana i la varietat lingüística del nord-occidental".
Nota: Referències bibliogràfiques (p. 303)
Document: Estudi
Matèria: Manual ; Correcció ; Dialectologia ; Mitjans de comunicació ; Normativa de la llengua ; Català ; Andorra
Andorra Televisió
Obres: Solís, Marina; Puigdomènech, Laura. "Proposta de llibre d'estil per a Andorra TV (ATV)" . En: Llengua i Ús, núm. 33 (2005)
Publicat a: Treballs de sociolingüística catalana, Núm. 19 (2006), p. 291-308 (La situació sociolingüística a Andorra)
El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2012-01-30, darrera modificació el 2020-11-07   Favorit i Compartir