'Una ficció trepidant i dramàtica'. Notes sobre la representació de l'anarquista en la prosa catalana dels anys 20 i 30 / Maria Dasca (UB)
Dasca Batalla, Maria
Congrés "La projecció social de l'escriptor en la literatura catalana contemporània" (1r : 2005 : Bellaterra)

Data: 2007
Resum: Partint de la crida feta per Carner l'any 1929 a 'La Publicitat', la comunicació tracta la representació de l'anarquista en la prosa catalana dels anys 20 i 30. Pel que fa al primer decenni estudiat, Dasca afirma que es tracta d'un corrent literari basat en el retrat social, amb una novel·la de temàtica revolucionària caracteritzada per l'hibridisme, és a dir, per un tractament poc elevat de la matèria que es resol en una literatura poc cohesionada. Pel que fa als anys 30, tampoc no s'aconsegueix fer una novel·la sobre la figura de l'anarquista de gaire qualitat, sobretot tenint en compte que els nous interessos del gènere novel·lístic se centren en aquell moment en les temàtiques psicològiques i en l'experimentació expressiva.
Nota: Comunicació del Congrés "La projecció social de l'escriptor en la literatura catalana contemporània", celebrat a Bellaterra els dies 26, 27 i 28 d'octubre de 2005
Document: Estudi
Matèria: Novel·la catalana ; Escriptors catalans ; Anarquisme ; Anarquisme=Motiu literari
Coromines, Pere ; Vidal, Plàcid ; Puig i Ferreter, Joan ; Oller i Rabassa, Joan ; Duch i Agulló, Joan ; Xuriguera, Joan-Baptista ; Xuriguera, Ramon ; Francès, Josep M.
Publicat a: La projecció social de l'escriptor en la literatura catalana contemporània, Lleida : Punctum, 2007 (p. 403-411)

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2009-11-30, darrera modificació el 2023-09-23



   Favorit i Compartir