L'autobiografia en diari. Apunts sobre la memorialística de Vicent A. Estellés / Enric Balaguer (Universitat d'Alacant)
Balaguer, Enric
Simposi de Literatura Autobiogràfica (1r : 1999 : Alacant)

Data: 2001
Resum: L'autor analitza els dos llibres citats com a exemple més viu de prosa autobiogràfica en Vicent Andrés Estellés. Comença destacant-ne l'especificitat de la forma (com un diari, però no datat) i el seu caràcter poc convencional. Les estratègies literàries que s'hi troben passen per donar al·licients al lector, sovint en forma de sorpresa o d'expectatives que canvien radicalment, i per la funcionalitat que ofereix una escriptura de proximitat (o que reïx a amagar hàbilment les tècniques literàries per a donar aquesta sensació). L'estudi continua analitzant els temes tractats per Estellés, que es mou entre les formes plenament autobiogràfiques i les del diari i filtra en el text les influències literàries, sempre amb més brevetat que en la poesia.
Nota: Inclou bibliografia (p. 268)
Document: Estudi
Matèria: Prosa catalana ; Record ; Autobiografia ; Tècniques literàries ; Escriptors catalans ; Influència literària ; Literatura=Motiu literari ; Motiu literari
Andrés Estellés, Vicent
Obres: Andrés Estellés, Vicent. Tractat de les maduixes . Barcelona : Empúries, 1985
Andrés Estellés, Vicent. La parra boja . Barcelona : Empúries, 1987
Publicat a: Literatura autobiogràfica: Història, memòria i construcció del subjecte, Paiporta : Denes, 2001 (p. 253-268)

El registre apareix a les col·leccions:
Centenaris > Vicent Andrés Estellés
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2009-11-30, darrera modificació el 2023-09-23



   Favorit i Compartir