[Miscel·lània crítica] / J.T.
Triadú, Joan (1921-2010)

Abstract: Joan Triadú comenta el número 1 de 'La Targo', la 'Revue bilingue de l'Escolo de la Targo', que conté notícies relacionades amb Catalunya, com la visita que va fer Josep Carner a l'Escola de la Targo. Pel que fa al llibre de Lola Anglada, Triadú comenta una doble supervivència: la del món de l'autora i la de la col·lecció per a infants de l'editorial 'Joventut'. Tot seguit, comenta la publicació d'una conferència d'Àngel Sànchez Gozalbo sobre la figura de Martí de Viciana el Vell, que "a través de la història d'un llinatge ens fa veure un exemple del pas a la decadència de les nostres lletres al País Valencià". S'ha publicat per part de les "Publicacions dels cursos de llengua i literatura valenciana de Lo Rat-Penat", en l'opuscle número 12 que porta per títol 'Els Viciana i la nostra literatura'. Abans del text esmentat, hi ha una crònica que fa un resum sobre el curs 1961-62 de llengua del Rat-Penat. El llibre de Joan Benet i Petit és un títol general del qual ara en publica una continuació, en una "peregrinació mariana en vers" per la Noguera i el Segrià.
Note: Les lletres. Miscel·lània crítica
Note: El nom complet de l'autor consta al sumari de la revista
Note: Sense títol específic
Document: Ressenya ; Comentari
Subject: Antologia ; Poesia catalana ; Mallorca=Motiu literari ; Motiu literari ; Traducció al català ; Narrativa francesa ; Narrativa grega ; Revistes ; Escriptors catalans ; Narrativa catalana ; Literatura infantil ; Edició de textos ; Conferències ; Estudi ; Literatura catalana ; Crònica ; Valencià ; 1961-1962 ; Poesia religiosa ; Mallorca ; Illes Balears ; Provença ; País Valencià ; Noguera ; Segrià ; 1960X
Llompart, Josep M. (Pr.) ; Maurois, André (1885-1967) (Pseudònim d'Émile Herzog) ; Maurois, André (Pseudònim d'Émile Herzog) (Intr.) ; Soldevila, Carles (Trad.) ; Longus ; Berenguer Amenós, Jaume (Trad., Pr.) ; Carner, Josep (1884-1970) ; Anglada, Lola ; Sànchez Gozalbo, Àngel ; Viciana, Martí de, el Vell ; Benet i Petit, Joan ; La Targo : publicació ; Joventut : editorial ; Lo Rat-Penat
Works: La història de Mallorca cantada pels poetes . Pròleg de J. M. Llompart. Palma de Mallorca : Moll, [1963] (Les Illes d'Or, 82)
A. Maurois. Un art de viure . Introducció d'A. Maurois. Traducció de Carles Soldevila. Barcelona : Vergara, [1963] (Isard)
Longus. Dafnis i Cloe . Traducció i pròleg de Jaume Berenguer Amenós. Barcelona : Vergara, [1963] (Isard)
Lola Anglada. Martinet . Barcelona : Joventut, [1962]
Joan Benet i Petit. El trobador de la Mare de Déu . Barcelona : Arca, [1963?] (Torrell de Reus)
Published in: Serra d'Or. Barcelona, Any V, segona època, núm. 10 (1963, Octubre), p. 33-34

The record appears in these collections:
Centenaries > Joan Triadú
Document type > Commentaries
Document type > Reviews

 Record created 2009-11-30, last modified 2020-06-02   Favorit i Compartir