Resultados globales: 184 registros encontrados en 0.01 segundos.
Traces. Catálogo, Encontrados 184 registros
Traces. Catálogo Encontrados 184 registros  1 - 10siguientefinal  ir al registro:
1.
Alimentació i gastronomia al diccionari normatiu / Lorente Casafont, Mercè (Universitat Pompeu Fabra) ; Romaní, Joan M. (Societat Catalana de Terminologia)
Del resum: "El menjar és un referent ben present en els diccionaris. Tanmateix, el tractament lexicogràfic que se'n fa no és sempre homogeni. La raó cal cercar-la en el caràcter difús i cultural d'aquest lèxic. [...]
2019
Terminàlia, Núm. 19 (Juny 2019), p. 7-16 (Articles)  
2.
Poetes que mengen: Narcís Comadira / Fàbrega, Jaume
2020
Revista de Girona, Núm. 319 (març-abril 2020), p. 46-47 (Les coses delitables)  
3.
Josep Pla, el que ha menjat i el que ha escrit / Fàbrega, Jaume
A propòsit de Josep Pla, el màxim referent de la gastrografia en català i fins i tot europea, l'autor comenta la seva obra 'El que hem menjat'.
2020
Revista de Girona, Núm. 318 (gener-febrer 2020), p. 60-61 (Les coses delitables)  
4.
Menjant amb Francesc Eiximenis / Fàbrega, Jaume
A propòsit de 'Com usar bé de beure e menjar' de Francesc Eiximenis com el primer manual gastronòmic europeu.
2019
Revista de Girona, Núm. 317 (novembre-desembre 2019), p. 60-61 (Les coses delitables)  
5.
L'incunable fantasma del 'Llibre del coc' de mestre Robert (Toledo, 1477) / Santanach i Suñol, Joan (Universitat de Barcelona)
Del resum de l'article: "La distància cronològica entre la composició del 'Llibre del coc', probablement de mitjan segle XV, i la data de la primera edició conservada, apareguda a Barcelona el 1520, ha generat diverses especulacions respecte a la composició i la transmissió d'aquest llibre de cuina, entre les quals l'existència d'una edició incunable pretesament impresa a Toledo el 1477. [...]
2020
Llengua & Literatura, Núm. 30 (2020), p. 85-96 (Estudis i edicions)  
6.
'Aguiar amb el Cançoner tradicional de Mallorca'
Es tracta d'un llibre que agermana gastronomia i cultura popular basant-se, sobretot, en el 'Cançoner Popular de Mallorca'.
2019
Estudis Romànics, Núm. 41 (2019), p. 646 (Llibres rebuts)  
7.
Flam de gerds amb flor de llet / Ortega, Rudolf
Sobre la idea de l'autor i del xef Isaac Monzó d'elaborar un menú amb una trava lingüística pactada mútuament: tots els ingredients havien de ser monosil·làbics. S'hi inclou la recepta, escrita també amb mots d'una sola síl·laba, del flam de gerds amb flor de llet.
2019
El País. Quadern, Núm. 1771 (16 maig 2019), p. 7 (Brou de llengua)  
8.
Diccionari de procediments culinaris / Blanco González, Juli ; Papió Aznar, Francesc ; Vilà Miquel, Lluís Ignasi ; TERMCAT, Centre de Terminologia
Extret de la presentació: "Aquest diccionari recull prop de tres-cents termes relatius als procediments culinaris i a les accions que tenen lloc mentre es duen a terme, amb les denominacions i la definició en català i els equivalents en castellà, francès i anglès. [...]
Barcelona : TERMCAT, Centre de Terminologia, 2007  
9.
Una visió de la cuina / Febrés, Xavier
L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició celebra anualment un homenatge a algun destacat personatge que d'una manera o altra ha deixat la seva empremta en la cuina del país. Enguany, que l'Acadèmia fa trenta anys, l'escollit ha estat l'escriptor Josep Pla.
2019
La Vanguardia. Culturas, Núm. 904 (9 novembre 2019), p. 20-23 (Mirades)
4 documentos
10.
Arròs negre / Cuyàs, Manuel
2019
Avui, 17 setembre 2019, p. 2 (Punt de vista. Vuits i nous)  

Traces. Catálogo : Encontrados 184 registros   1 - 10siguientefinal  ir al registro:
¿Le interesa recibir alertas sobre nuevos resultados de esta búsqueda?
Defina una alerta personal vía correo electrónico o subscríbase al canal RSS.
¿No ha encontrado lo que estaba buscando? Intente su búsqueda en:
Gastronomia en Amazon
Gastronomia en Google Books
Gastronomia en Google Scholar
Gastronomia en Google Web
Gastronomia en INSPIRE
Gastronomia en NEBIS
Gastronomia en Scirus