Results overview: Found 174 records in 0.01 seconds.
Traces. Catalogue, 174 records found
Traces. Catalogue 174 records found  1 - 10nextend  jump to record:
1.
La litúrgia de la taula: saber estar i saber menjar / Fàbrega, Jaume
Francesc Eiximenis, nascut a Girona i esdevingut conseller de la ciutat de València, és el gastrònom més important de l'Edat Mitjana i va redactar el manual, 'Com usar bé de beure e menjar', únic a Europa.
2019
El Temps, Núm. 1834 (6 agost 2019), p. 54-56 (Mirador. Rituals del menjar)
   
2.
Gastronomia i esports: 13 llibres recomanats per Sant Jordi 2019 / El Periódico de Catalunya
L'autor fa una selecció dels llibres més recomanats de gastronomia i esports a propòsit de la Diada de Sant Jordi.
2019
El Periódico de Catalunya, 23 abril 2019, p. 23 (Icult. Especial Sant Jordi 2019)
   
3.
Josep Piera: memòria literària i de l'arròs / Aliaga, Xavier
De l'article: "Josep Piera, un dels grans referents literaris en llengua catalana, prepara un nou llibre de memòries que se centrarà en el període cabdal dels inicis de la dècada de 1970, quan la seua generació va irrompre en la literatura catalana. [...]
2018
El Temps, Núm. 1800 (11 desembre 2018), p. 37-42 (Mirador. Literatura i gastronomia)  
4.
La cuina catalana a l'edat mitjana: del 'Sent Soví al Llibre del coc' de mestre Robert / Santanach i Suñol, Joan
Santanach remarca la fama i difusió que tenien els receptaris catalans entre el segle XII i el Renaixement, apunta la iniciativa editorial de Barcino per editar-los i compara elements dels diversos manuscrits i impresos conservats. [...]
2018
Caràcters. Segona època, Núm. 84 (Estiu 2018), p. 31
   
5.
La cuina a la Catalunya medieval / Estrada, Roger
2018
Ara. Play, núm. 111 (5 octubre 2018), p. 10
   
6.
Oda monogràfica a l'arròs / Garí, Joan
2018
Ara. Ara llegim, 29 setembre 2018, p. 48  
7.
"Catalunya i Espanya han de saber compartir la paella" / Suleng, Kristin
2018
El País. Quadern, Núm. 1734 (5 juliol 2018), p. 8 (Entrevista)  
8.
Una poliantea fastuosa de sabors / Garí, Joan
De l'article: "Si hi ha un tema polèmic, en la gastronomia tradicional valenciana, és el de la paella. S’han vessat rius de tinta en defensa d’aquesta o d’aquella altra recepta que si pèsols sí o no, que si peix o carn, que si a la manera valenciana o a la manera alacantina. [...]
2018
Levante. Posdata, Núm. 1038 (9 juny 2018), p. 4
   
9.
Eiximenis i el bon ús del vi / Renedo, Xavier (Institut de Llengua i Literatura Catalanes (Secció F. Eiximenis))
A propòsit de la presència del vi i l'alimentació a les obres de Francesc Eiximenis, tant des del punt de vista gastronòmic com mèdic.
2002
Estudi General, Núm. 22 (2002), p. 251-277 (Miscel·lània d'Homenatge a Modest Prats, II. Estudis literaris)  
10.
Paella, metàfora global / Guillamon, Julià
L'obra ressenyada ofereix "un recorregut exhaustiu per la història i la literatura de la paella valenciana de la mà del poeta Josep Piera: del Gènesi a Paul Bocuse, del menjar blanc medieval a l'emoji de paella i la marca registrada".
2018
La Vanguardia. Culturas, Núm. 830 (26 maig 2018), p. 14 (Llibres. Història)  

Traces. Catalogue : 174 records found   1 - 10nextend  jump to record:
Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.
Haven't found what you were looking for? Try your search on other servers:
Gastronomia in Amazon
Gastronomia in Google Books
Gastronomia in Google Scholar
Gastronomia in Google Web
Gastronomia in INSPIRE
Gastronomia in NEBIS
Gastronomia in Scirus