Versions del xinès: la reescriptura indirecta de la poesia clàssica xinesa / Manel Ollé
Ollé, Manel (Universitat Pompeu Fabra)
Simposi sobre Traducció i Recepció en la Literatura Catalana Contemporània (5è : 2013 : Barcelona)

Abstract: Del resum: "A partir de la segona dècada del segle xx una sèrie de poetes catalans ha incorporat a les seves respectives obres poètiques llibres o poemes basats en poemes xinesos traduïts de manera indirecta. La importància dels noms i dels títols implicats en aquesta pràctica, com també la seva persistència fins a dates recents, converteix l'anàlisi d'aquest fenomen en una dada rellevant no tan sols des de la perspectiva de la traductologia, sinó també de l'estudi de les tendències i dinàmiques poètiques de les lletres catalanes contemporànies. En aquest estudi d'entrada volem descriure i detallar els autors, les obres, les fonts i les traduccions mitjanceres implicades. I volem, alhora, refexionar sobre alguns dels problemes específics que planteja aquesta pràctica literària".
Note: Inclou bibliografia (p. 90-92)
Note: L'estudi va ser presentat al V Simposi sobre Traducció i Recepció en la Literatura Catalana Contemporània el 13 de desembre de 2013
Document: Estudi
Subject: Recepció de la literatura ; Traducció al català ; Poesia xinesa ; Poesia catalana ; Traductologia
Published in: Traducció indirecta en la literatura catalana, A cura d'Ivan Garcia Sala, Diana Sanz Roig i Bożena Zaboklicka. Lleida : Punctum, 2014 (p. 57-92)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2020-07-09, last modified 2020-07-13   Favorit i Compartir