Estudi de la substitució o del manteniment del català al Matarranya / Anna Currubí Capdevila
Currubí Capdevila, Anna

Data: 2017
Resum: De l'abstract: "Aquest treball estudia la situació sociolingüística del català al Matarranya. Concretament s'investiga si es manté la continuïtat lingüística intergeneracional i intrageneracional del català entre els alumnes de segon d'ESO de l'Institut Matarranya de Vall-de-roures, com a indicadors d'un possible procés de substitució lingüística a la Franja. Les dades s'obtindran mitjançant qüestionaris, i el trencament o manteniment de la continuïtat del català de pares a fills i entre els companys de classe es relacionaran amb diverses variables (sexe, classe social, llengua amb germans, llengua d'identificació, etc. ) per mirar d'entendre les causes de la substitució, en cas que aquesta es produeixi. A més, aquestes dades es completaran amb entrevistes als pares, als educadors i als alumnes: les entrevistes dirigides als pares aniran encaminades a entendre els motius del trencament intergeneracional de la llengua i les entrevistes dirigides als educadors i als alumnes aniran adreçades a entendre els motius del trencament intrageneracional de la llengua entre els alumnes de l'institut".
Nota: Referències bibliogràfiques (p. 40-42)
Document: Estudi
Matèria: Sociolingüística ; Enquesta ; Actituds lingüístiques ; Substitució lingüística ; Català ; Instituts ; Matarranya ; Aragó ; Franja de Ponent
Publicat a: Treballs de sociolingüística catalana, Núm. 27 (2017), p. 27-42 (Monogràfic: La transmissió lingüística intergeneracional)
El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2019-01-04, darrera modificació el 2019-01-05   Favorit i Compartir