Sobre 'El doctor Jivago' i les seves versions / Ivan Garcia i Ricard San Vicente
San Vicente, Ricard (Universitat de Barcelona)
Garcia Sala, Ivan (Universitat de Barcelona)

Fecha: 2011
Resumen: De l'abstract de l'article: "Aquest article sobre 'El doctor Jivago' de Borís Pasternak s'estructura en dues parts. A la primera es fa, per una banda, un repàs sobre les vicissituds de la creació de la noveŀla de Pasternak, les conseqüències de la seva publicació a Europa i de la concessió del premi Nobel. Per l'altra, s'exposen les seves principals característiques ideològiques, que se centren al voltant d'unes línies temàtiques que travessen tota la noveŀla: l'elogi a la vida, l'admiració per la natura, vista des d'una perspectiva gairebé animista, la interpretació subjectiva i àmplia del cristianisme i la reflexió contínua sobre l'art i el paper de l'artista. A la segona part s'ofereix una selecció de fragments de la noveŀla, elegits tenint en compte els trets que s'han destacat a la primera part, amb les corresponents traduccions al castellà de Fernando Gutiérrez (1958, 1993) i de Marta Rebón (2010) i al català de Joan Cornudella (1965) i de Ricard San Vicente".
Contiene: Inclou un annex amb fragments de les diferents traduccions esmentades, acompanyades de l'original rus, per tal que el lector pugui comparar les versions. (p.212-243)
Nota: Inclou referències bibliogràfiques (p. 243-246)
Documento: Estudi
Materia: Traducció al català ; Novel·la russa ; Tècniques literàries ; Llengua literària ; Escriptors russos ; Recepció de la literatura
Pasternak, Borís ; Cornudella, Joan (Trad.) ; San Vicente, Ricard (Trad.)
Obras: Pasternak, Borís. El doctor Givago . Traducció de Joan Cornudella. Barcelona : Vergara, 1965
Pasternak, Borís. El doctor Givago . Traducció de Joan Cornudella. Barcelona : Edicions 62, 1987
Publicado en: Anuari TRILCAT, Núm. 1 (2011), p. 186-246 (Estudis)L'article a RACO


El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2018-07-13, última modificación el 2018-07-19   Favorit i Compartir