L'ús del català a les Corts Valencianes. Tria de llengua i de registre dels diputats valencians / Jordi Domènech Vicedo
Domènech i Vicedo, Jordi

Date: 2011
Abstract: De l'abstract: "L'objectiu d'aquest treball és quantificar el comportament lingüístic dels membres del parlament valencià en els dos primers anys (2007-2008) de la VII Legislatura, de manera que puguem establir percentatges sobre la llengua que trien en les seues intervencions (català o espanyol) i relacionar aquests percentatges amb altres factors que hem pogut arreplegar i sistematitzar: sexe, edat, circumscripció electoral a què pertanyen, lloc de naixement, grup parlamentari i nivell d'estudis. En segon lloc, intentem avaluar també algunes dades sobre el registre lingüístic que els diputats catalanoparlants utilitzen en les intervencions. Una de les conclusions que n'extraiem és el predomini del monolingüisme en espanyol (46 %) front al monolingüisme en català (27 %). També hi ha un nombre important d'oradors (28 %) que fluctuen entre el català i l'espanyol en les seues intervencions. Sobre el tipus de català que s'hi utilitza, hi ha una voluntat majoritària d'utilitzar l'estàndard, encara que hem pogut veure que aquest estàndard al parlament valencià és un registre vacil·lant i poc consolidat, amb nombroses característiques col·loquials i dialectals".
Note: Bibliografia (p. 120-121)
Document: Estudi
Subject: Sociolingüística ; Substitució lingüística ; Registres lingüístics ; Llengua estàndard ; Català ; Espanyol ; 2007-2008 ; 2000X
Corts Valencianes
Published in: Revista de Llengua i Dret, Núm. 55 (juny 2011), p. 105-122 (Estudis sobre política lingüística i sociolingüística)
The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2018-05-13, last modified 2018-05-14   Favorit i Compartir