L''Obra completa de Josep Pla' no és l'"Obra Completa de Josep Pla" / Xavier Coromina
Coromina, Xavier
Congrés Internacional sobre Crítica Filològica i Ecdòtica. Textos catalans dels segles XIX i XX "La filologia d'autor en els estudis literaris" (1r : 2012 : Lleida)

Date: 2013
Abstract: Traducció del resum en anglès de l'article: L'obra de Josep Pla té molts problemes de transmissió. Des dels manuscrits fins a la intel·ligència del lector, la lectura dels textos de planians pateix moltes interferències que afegides a la forma original de la seva creació, esborren un tret més original que el de l'aparent simplicitat del seu llenguatge planer. Aquest article es basa en la hipòtesi que les obres completes de Josep Pla no són un compendi del coneixement enciclopèdic del seu autor, com tampoc no són una col·lecció en què els llibres escrits per Josep Pla van units, però sí són una obra literària original que hauria de ser llegida com a única sota el títol 'Obra completa de Josep Pla'. L'article també enceta diverses qüestions crítiques referents a la manipulació del suport físic en què les obres arriben al lector, per a la seva lectura com a obra biogràfica, i sobretot, l'article acaba preguntant-se si, al capdavall, no seria necessari llegir-les com a una obra frustrades.
Note: Inclou una bibliografia (p. 459-460)
Document: Estudi
Subject: Escriptors catalans ; Edició de textos ; Crítica textual ; Transmissió textual ; Obres completes ; Col·lecció literària ; Literatura catalana ; Prosa catalana ; Autobiografisme ; Narrador ; Estructura literària ; 1897-1981 ; 1890X ; 1900C
Pla, Josep
Works: Pla, Josep. Obra completa de Josep Pla . 39 volums. Barcelona : Destino, 1966-1981
Published in: La filologia d'autor en els estudis literaris. Textos catalans dels segles XIX i XX, Lleida : Aula Màrius Torres : Pagès, 2013 (Trossos, 6) (p. 447-460)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2014-07-01, last modified 2023-09-23



   Favorit i Compartir