Política i cultura en el primer exili / Francesc Vilanova i Vila-Abadal
Vilanova i Vila-Abadal, Francesc (Universitat Autònoma de Barcelona)
Congrés Internacional sobre "Seixanta anys després. Les literatures de l'exili republicà de 1939" (n : 1999: Bellaterra)

Resum: Sobre la formació i consolidació de l'aparell cultural català a l'exili i les dues visions sobre el funcionament que aquesta estructura havia de mantenir, encarnades en Carles Pi i Sunyer, que apostava per una concepció descentralitzada de l'organització i per la indissolubilitat entre política i cultura, i Antoni M. Sbert, la proposta centralitzadora del qual es va acabar imposant amb la Fundació Ramon Llull, institució que assumí totes les tasques de coordinació del sector cultural català a l'exili.
Nota: Aquest article va ser presentat en el marc del II Congrés Internacional "Les literatures de l'exili republicà de 1939" celebrat entre els dies 13 i 17 de desembre de 1999 a la Universitat Autònoma de Barcelona i organitzat pel Grup d'Estudis de l'Exili Literari (GEXEL)
Document: Estudi
Matèria: Política cultural ; Cultura catalana ; Català ; Exili català ; Ideologia ; Institucions ; Repressió cultural ; Franquisme
Pi i Sunyer, Carles ; Sbert, Antoni-Maria ; Riba, Carles (1893-1959) ; Fundació Ramon Llull ; Revista de Catalunya : publicació
Publicat a: Sesenta años después. Las literaturas del exilio republicano de 1939. Vol. I, Barcelona : GEXEL, 2000 (p. 119-127)

El registre apareix a les col·leccions:
50 anys de la mort > Carles Pi i Sunyer
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2014-04-30, darrera modificació el 2016-11-23   Favorit i Compartir