B. Rosselló-Pòrcel, Blai Bonet i l'Escola Mallorquina / Pere Rosselló Bover
Rosselló Bover, Pere
Col·loqui "Bartomeu Rosselló-Pòrcel / Blai Bonet" (1998 : Palma)

Date: 2000
Abstract: L'estudi tracta la relació de Bartomeu Rosselló-Pòrcel i Blai Bonet amb l'Escola Mallorquina i els reclama com a renovadors de la poesia mallorquina. Malgrat haver sorgit d'aquesta mateixa Escola i en un primer moment haver-s'hi acostat, a causa del seu nou tractament del classicisme i del paisatge, se'n distanciaren posteriorment per aportar noves tendències a la poesia insular, per molts caracteritzada de tancada i endarrerida. L'estudi s'organitza en els apartats següents: "La figura de B. Rosselló-Pòrcel als anys 50", en què s'explica la concepció que en tenien els detractors de l'Escola i els seus defensors; "L'Escola Mallorquina en la formació de B. Rosselló-Pòrcel", en què s'expliquen els inicis poètics de Rosselló a la publicació "Luz y vida" i les marques d'influència que s'hi distingeixen, s'aclareix la manca de revolta del poeta enfront de l'Escola a la qual se sent, de qualque manera, lligat, i el moment de màxima proximitat amb l'Escola per mor del seu contacte amb Miquel Ferrà; "B: Rosselló-Pòrcel, entre l'Escola Mallorquina i els seus detractors", en què es dibuixen les línies intel·lectuals de Rosselló que conflueixen amb l'Escola i les que l'allunyen; "Blai Bonet: entre l'Escola Mallorquina i els clàssics", en què s'exposa a traves de la crítica literària el procés d'admiració i posterior refús de la poètica de Blai Bonet per part de l'Escola, la presència de Costa i Llobera i Joan Alcover en la seva poesia i la seva nova visió i ús del classicisme; "Conclusió".
Note: Text presentat al Col·loqui "Bartomeu Rosselló-Pòrcel / Blai Bonet" celebrat els dies 26, 27 i 28 de novembre de 1998 al Centre de Cultura de Palma de la Caixa de Balears.
Document: Estudi
Subject: Poesia catalana ; Escola Mallorquina ; Crítica literària ; Influència literària ; Ideologia ; Ideologia literària ; Literatura clàssica
Rosselló-Pòrcel, Bartomeu ; Bonet, Blai ; Colom Ferrà, Guillem ; Luz y vida : publicació
Published in: Bartomeu Rosselló-Pòrcel i Blai Bonet, Barcelona : Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2000 (p. 143-169)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2013-03-27, last modified 2024-02-07



   Favorit i Compartir