Sobre la qualitat de la llengua catalana a l'Edat Moderna: tres versions mallorquines de la 'Regla de Sant Agustí' / Guillem Alexandre Amengual i Bunyola
Amengual i Bunyola, Guillem Alexandre (Universitat de les Illes Balears)
Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (13è : 2003 : Girona)

Resum: Emparant-se amb la tradició crítica que revisa el mite de la Decadència entès com aquell període en el qual desapareix qualsevol manifestació catalana, l'autor estudia la llengua de tres versions mallorquines de la 'Regla de Sant Agustí'. Aquests textos cobreixen tot l'arc temporal de l'Edat Moderna i palesen una evolució no tant del sistema lingüística com del model de llengua 'correcta', lligada inevitablement a canvis en la percepció o recepció dels textos. Després de presentar els manuscrits estudiats, l'autor organitza el seu article segons els següents apartats: sota l'epígraf 'Anàlisi lingüística', trobem: 'Fonètica', 'Morfosintaxi', 'Lèxic'. Finalment, hi ha l'apartat 'Conclusions'.
Nota: Inclou una nota bibliogràfica (p. 107)
Nota: Text llegit al Tretzè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes
Document: Estudi
Matèria: Comentari de text ; Manuscrit ; Religió ; Català ; Edat moderna
Publicat a: Actes del Tretzè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes. Volum I, Barcelona : Abadia de Montserrat, 2006 (vol. I, p. 93-107)

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2012-06-15, darrera modificació el 2016-11-23   Favorit i Compartir