La transmissió lingüística del català: estat de la qüestió i avaluació analítica / Antoni Mas Miralles
Mas i Miralles, Antoni
Montoya Abad, Brauli

Data: 2011
Resum: De la sinopsi que encapçala l'article: "Aquest article consta de tres parts. En la introducció exposem la conveniència d’analitzar la transmissió, que inclou la interrupció i la revernacularització, com un procés imprescindible per a conèixermillor la realitat sociolingüística d’una llengua. Aquesta anàlisi es basa en els fonaments teòrics de la psicologia social, la sociologia i la sociolingüística. En segon lloc, fem un.
Resum: breu repàs de l’estat de la qüestió dels estudis realitzats fins ara en català, tant des de l’òptica quantitativa com qualitativa. Finalment, en les conclusions comentem una sèrie de suggeriments i propostes que van des de la necessitat de comptar amb un marc teoricometodològic.
Resum: propi, de disposar d’una terminologia específica, de la importància de comptar amb aquest tipus d’anàlisi, que conjumine l’aspecte quantitatiu i qualitatiu, i de la possibilitat de reorientar la planificació també cap a la recuperació de la llengua en l’àmbit familiar".
Nota: Referències bibliogràfiques (p. 102)
Document: Estudi
Matèria: Sociolingüística ; Actituds lingüístiques ; Català ; 1980-2011 ; Països Catalans ; 1980X ; 1990X ; 2000X ; 2010X
Publicat a: Treballs de sociolingüística catalana, Núm. 21 (2011), p. 95-103 (Secció monogràfica)
El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2012-01-23, darrera modificació el 2016-11-23   Favorit i Compartir