Simposi Internacional sobre el Català al Segle XX: balanç de la situació i perspectives de futur / Elena Heidepriem
Heidepriem, Elena (Secretaria de Política Lingüística)

Data: 2010
Resum: De la sinopsi que encapçala l'article: "Recull de les comunicacions presentades al Simposi Internacional celebrat a l'octubre del 2007 organitzat per l'Institut d'Estudis Catalans dins el marc dels actes commemoratius del centenari de la seva creació. Experts en diferents àmbits aprofundeixen en el coneixement i anàlisi de la situació sociolingüística als territoris de parla catalana i presenten propostes d'actuació per afrontar els reptes que es plantegen al segle XXI".
Document: Ressenya
Matèria: Acta ; Col·loquis ; Sociolingüística ; Emigració i immigració ; Actituds lingüístiques ; Administració ; Ensenyament ; Universitats ; Mitjans de comunicació ; Tecnologies de la informació ; Llibre ; Economia ; Normalització lingüística ; Lexicografia ; Terminologia ; Català ; 1900-2000 ; Països Catalans ; 1900C
Vallverdú, Francesc (Coord.) ; Torres, Joaquim ; Marí, Isidor ; Vernet i Llobet, Jaume ; Perera i Perramon, Joan ; Querol Puig, Ernest ; Bricall, Josep M. ; Guifreu, Josep ; Parcerisas, Francesc ; Solé Camardons, Joan ; Leiberich, Michel ; Martí i Castell, Joan ; Cabré i Castellví, M. Teresa ; Kremnitz, Georg ; Boix, Emili ; Melià, Joan ; Montoya Abat, Brauli ; Peytaví, Joan ; Institut d'Estudis Catalans : IEC ; Simposi Internacional sobre el Català al Segle XX: balanç de la situació i perspectives de futur (2007 : Barcelona)
Obres: Simposi Internacional sobre el Català al Segle XX: balanç de la situació i perspectives de futur . Coordinació de Francesc Vallverdú. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2009
Torres, Joaquim. "La situació demolingüística als territoris de parla catalana" . En: Simposi Internacional sobre el Català al Segle XX: balanç de la situació i perspectives de futur. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2009 (p. 11-36)
Marí, Isidor. "Immigració, inclusió social i integració lingüística" . En: Simposi Internacional sobre el Català al Segle XX: balanç de la situació i perspectives de futur. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2009 (p. 37-47)
Vernet i Llobet, Jaume. "L'ús oficial: administracions públiques i àmbit institucional" . En: Simposi Internacional sobre el Català al Segle XX: balanç de la situació i perspectives de futur. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2009 (p. 49-78)
Perera i Perramon, Joan. "L'educació infantil i primària" . En: Simposi Internacional sobre el Català al Segle XX: balanç de la situació i perspectives de futur. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2009 (p. 79-111)
Querol Puig, Ernest. "L'ús de la llengua catalana a l'educació secundària a Andorra, al País Valencià, a Catalunya i a les Illes Balears" . En: Simposi Internacional sobre el Català al Segle XX: balanç de la situació i perspectives de futur. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2009 (p. 113-147)
Bricall, Josep M.. "L'ensenyament universitari i la recerca" . En: Simposi Internacional sobre el Català al Segle XX: balanç de la situació i perspectives de futur. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2009 (p. 149-154)
Guifreu, Josep. "Els mitjans de comunicació i les noves tecnologies: balanç de penetració del català i perspectives" . En: Simposi Internacional sobre el Català al Segle XX: balanç de la situació i perspectives de futur. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2009 (p. 155-174)
Parcerisas, Francesc. "Els llibres i les indústries culturals" . En: Simposi Internacional sobre el Català al Segle XX: balanç de la situació i perspectives de futur. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2009 (p. 175-201)
Solé Camardons, Joan. "El món socioeconòmic i associatiu" . En: Simposi Internacional sobre el Català al Segle XX: balanç de la situació i perspectives de futur. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2009 (p. 203-228)
Leiberich, Michel. "Llengua, cultura, nació. Els Països Catalans i l'estat nació" . En: Simposi Internacional sobre el Català al Segle XX: balanç de la situació i perspectives de futur. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2009 (p.229-245)
Martí i Castell, Joan. "Normativització (I): l'Institut d'Estudis Catalans, unitat i variació, una qüestió ideològica i política" . En: Simposi Internacional sobre el Català al Segle XX: balanç de la situació i perspectives de futur. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2009 (p. 247-271)
Cabré i Castellví, M. Teresa. "Normativització (II): onomàstica, lexicografia, terminologia" . En: Simposi Internacional sobre el Català al Segle XX: balanç de la situació i perspectives de futur. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2009 (p. 273-291)
Kremnitz, Georg. "El món de les llengües" . En: Simposi Internacional sobre el Català al Segle XX: balanç de la situació i perspectives de futur. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2009 (p.293-306)
Boix, Emili. "Les normes d'ús interpersonal a la Catalunya de començament del segle XXI" . En: Simposi Internacional sobre el Català al Segle XX: balanç de la situació i perspectives de futur. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2009 (p. 307-314)
Melià, Joan. "L'ús interpersonal del català a les Illes Balears" . En: Simposi Internacional sobre el Català al Segle XX: balanç de la situació i perspectives de futur. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2009 (p. 315-326)
Montoya Abat, Brauli. "L'ús interpersonal del català al País Valencià" . En: Simposi Internacional sobre el Català al Segle XX: balanç de la situació i perspectives de futur. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2009 (p.327-338)
Peytaví, Joan. "L'ús interpersonal del català a la Catalunya del Nord" . En: Simposi Internacional sobre el Català al Segle XX: balanç de la situació i perspectives de futur. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2009 (p. 339-347)
Publicat a: Llengua i Ús, Núm. 49 (Tercer quadrimestre 2010), p. 109-113 (Ressenya) , ISSN 2013-052X
El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Ressenyes

 Registre creat el 2011-12-09, darrera modificació el 2022-05-28   Favorit i Compartir