Fer la vida literatura (Miquel Pairolí) / Anna Esteve Guillén
Esteve, Anna

Resum: L'autora analitza l'obra en prosa, concretament el dietari, de Miquel Pairolí. Aquest estudi s'estructura segons els apartats següents: 'Concepció del dietari' on es fa referència al gènere del dietari i en com l'escriptor entén particularment aquest tipus de prosa; a 'El ritme de la natura' l'autora analitza part de la temàtica del dietari 'Paisatge en flames' dividint-la entre el món quotidià, el món rural i natural i la mort; 'Una mirada particular: des de la distància a l'escepticisme' on s'estudia el posicionament ideològic que es traspua a través del text de Pairolí; finalment, a 'Un estil mesurat', l'autora analitza, precisament l'estil literari de l'autor. Aquest últim apartat està subdividit en els següents camps: 'Escriptura del present (immediat i postergat)', 'Un intent de polifonia' i 'L'alè poètic del dietari'.
Document: Estudi
Matèria: Escriptors catalans ; Prosa catalana ; Dietari ; Ideologia literària ; Estil literari ; Ideologia ; 1955-2000 ; 1950L
Pairolí, Miquel
Obres: Pairolí, Miquel. Paisatge en flames . [Columna] : [Barcelona], 1990
Pairolí, Miquel. L'enigma . [La Campana] : [Barcelona], 1999
Publicat a: El dietarisme català entre dos segles (1970-2000), Alacant : Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana ; Barcelona : Abadia de Montserrat : Institut d'Estudis Catalans, 2010 (p. 225-244)

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2011-07-12, darrera modificació el 2016-11-23   Favorit i Compartir