Els reptes de la premsa als Països Catalans / Daniel E. Jones
Jones, Daniel E.

Data: 2007
Resum: L'autor analitza l'estat de la qüestió de la premsa en el context dels Països Catalans durant el període democràtic. La primera part de l'estudi es refereix a qüestions relacionades amb la sociologia i el periodisme però també inclou reflexions a l'entorn de la llengua catalana a l'àmbit de la premsa i els mitjans de comunicació. L'estudi es divideix en els següents apartats: 'Espais o àmbits comunicatius', 'conformació de l'espai pancatalà', 'transformacions durant la Transició', 'tallers d'arts gràfiques en mans estrangeres', 'edició de diaris i revistes, entre Madrid i Barcelona', 'distribució de publicacions. . . i de promocions', 'una publicitat massa transnacionalitzada', 'el pessimisme per la llengua catalana', 'editors i usuaris de publicacions digitals' i 'perspectives de futur'.
Nota: Inclou una nota bibliogràfica (p. 59-60)
Document: Estudi
Matèria: Premsa catalana ; Premsa espanyola ; Mitjans de comunicació ; Català ; 1975-2006 ; 1950L ; 2000X
Avui : publicació ; Diari de Balears : publicació ; La Vanguardia : publicació ; El Periódico de Catalunya : publicació ; El País : publicació ; El Mundo : publicació ; Abc : publicació ; TV3. Televisió de Catalunya ; Corporació Catalana de Ràdio i Televisió : CCRTV ; L'Arc de Sant Martí : publicació ; Levante : publicació ; Información : publicació ; La Razón : publicació ; Catalunya Ràdio
Publicat a: Embolicats amb el periodisme. Reptes dels mitjans de comunicació catalans (1975-2006), Vilanova i la Geltrú : El Cep i la Nansa, 2007 (p. 29-60)

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2011-05-11, darrera modificació el 2023-09-23



   Favorit i Compartir